نقره و خواص آن

نقره و خواص آن 2

نقره و خواص آن

نقره و خواص آن
نقره و خواص آن

تاریخچه ی فلز نقره:

نقره یکی از فلزات گرانبهاست که عنصر شیمیایی آن Ag می باشد.

این فلز سفیدرنگ و براق است و رسانای خوب گرما و رسانای الکتریکی است و به همین دلیل در صنعت کاربرد بالایی دارد .از دیگر کاربردهای ویژه ی آن ساخت جواهرات و لوازم تزئینی می باشد.

در زمان گذشته از واژه “سیم” برای نقره استفاده می شد.

جواهر لوکس: فلز نقره در طول سالیان بسیار دراز به صورت وسایل تزئینی، ظروف آشپزخانه، اهداف تجاری (صنعتی) و در سیستم مالی مورد استفاده قرار گرفته است. نقره در بین سال های ۱۷۹۲ تا ۱۹۶۵ نقش کلیدی در سیستم پولی کشور آمریکا ایفا می کرد.
در پایان قرن ۱۹ کنگره آمریکا با قرار دادن این فلز در جمع فلزات با ارزش، از آن در صنایع عکاسی، جواهر سازی و الکترونیک استفاده کرد.

بزرگترین تولید کننده نقره در جهان کشور مکزیک است و کشورهای آمریکا ،پرو و چین پس از آن قرار می گیرند.

– ذخاير نقره به 2 شکل ديده مي شوند :
1-ذخايري که نقره به عنوان محصول اصلي مي باشد و چندان هم فراوان نيستند و سهم مهمي در توليد نقره جهان ندارند و 25 % ذخاير نقره ی جهان را تشکيل مي دهند.
2-ذخايري که نقره به عنوان محصول فرعي آمیخته در ذخاير مس و يا سرب مي باشند و بسیار غنی و فراوانند. اين ذخاير سهم مهمي در توليد نقره جهان داشته و 75 % ذخاير نقره جهان را تشکيل مي دهند.
نقره اغلب به عنوان عنصر فرعي در تشكيلات مختلف رگه اي ظاهر مي شود.

نقره با درجه خلوص هاي گوناگوني در صنعت کاربرد دارد. بازار نقره معمولا با درجه خلوص هاي نسبتا بالايي تغذيه مي شود براي بيشتر استفاده هاي صنعتي، نقره با درجه خلوص 7/999 (براي آلياژ سازي) يا 9/999 ( براي آبكاري و كنتاكت هاي الكتريكي) مورد نياز است.

از فلز نقره امروزه در معاملات سرمایه گذاری، صنعت جواهر سازی، صنایع الکتریکی و گرمایی، ساخت برخی ابزارهای جراحی و دندان‌پزشکی، ساخت سازهای بادی باکیفیت، تولید آلیاژهای لحیم‌کاری و همچنین در راکتورهای هسته‌ای نیز استفاده می شود.

اخیرا دکتر هاری مارکراف استاد پزشکی دانشگاه سانت دوبس پس از آزمایشهای فراوان اعلام کرد که نقره صدها بار بیش از سایر داروهای ضد عفونی وضد میکروب میکروبها را از بین می برد در حالیکه نقره به تنهایی 650 میکروب را نابود کند بدون اینکه مانند دیگر مواد ضد عفونی کننده عوارض بعدی بجای بگذارد.هم چنین شرکتهای هواپیمائی انگلستان سوئیس . فرانسه. اسکاندیناوی . ایتالیا. کانادا.ژاپن و….از آن در داخل هواپیما به عنوان یک میکروب کش قوی استفاده می کنند . این خاصیت نقره باعث شده در سوئیس برای ضد عفونی کردن آب آشامیدنی شهر از نقره استفاده می کنند .

محقق دیگری بنام چالز فوكس دارویی از نقره تهیه كرده است به نام سولفادیازین نقره , كه در معالجه سر ما خوردگی و جوش های پوستی و در هفتاد در صد سوختگیهای جلدی کاربرد دارد.

خواص درمانی نقره :

نقره و خواص آن
نقره و خواص آن

تحقیقات دانشمندان نشان داده است که استفاده از زیورآلات نقره در درمان بیماری های جسمی و روانی موثر است. نقره خاصیت آرام بخشی برای بدن دارد به همین دلیل در طب سوزنی شرق از سوزن هایی از جنس نقره برای درمان بیماران استفاده می شود. دانشمندان به افرادی که از عصبانیت و تندخویی رنج می برند توصیه می کنند که از نقره استفاده کنند.

خاصیت بسیار مهم نقره خاصیت میکروب کشی آن می باشد به همین دلیل است که آب موجود در ظرف نقره هیچوقت کثیف نبوده و همواره بدون باکتری می باشد. این موضوع هم به دلیل وجود یون های نقره در داخل آب است.

از دیگر فواید مفید نقره می توان به درمان ناراحتی های مربوط به اختلالات گوارشی اشاره کرد. نقره اندام هایی ماننده معده ، کبد و طحال را تقویت کرده و مانع تشکیل بلغم میشود و به بدن کمک می کند تا غذا را به راحتی هضم کند. از نقره برای درمان لاغری ، سوزش قلب و مشکلات کیسه صفرا نیز استفاده می شود.

 نقره یک فلز معالجه کننده خاصیت خونسرد کننده دارد ، بنابراین برای افرادی با طبیعت گرم مفید است . نقره بنیه و بهره هوش را افزایش می دهد برای لاغری ، دردپا ، تب مزمن و ضعف بعد از تب ، سوزش قلب ، مشکلات بینایی ، ورم روده ها ، ترشح بیش از حد کیسه صفرا ، خیال بافی و صرع مفید است . خاکستر نقره ناراحتی های ناشی از تورم قلب را تسکین می دهد . نوشیدن شیر گرم که در ظرف نقره حرارت دیده باشد برای تجدید قوا بسیار موثر است .

جواهر لوکس:نقره صدها بار بیش از مواد ضد عفونی کننده مؤ ثر است و650 میکروب را از بین می برد. شاید خود شما که همیشه یک انگشتر نقره با نگین عقیق در دست دارید اطلاع نداشته باشید که چه خاصیت بزرگی دراین فلز گرانبها هست وچگونه بدون اینکه خود بدانید مراقب سلامت شماست .
فضه (نقره )در تفریح ودلگشائی قلب مانند یاقوت عمل می کند .برای بد بوئی دهان ودفع رطو بتهای لزج و عفونتهای بلغم ومالیخولیا . دیوانگی .وسوا س. سرفه .استسقا .طحال .سنگ مثانه وکلیه ها سودمند است.
ضمادش تحلیل برنده ورمها وبا جیوه کشته شده برای رفع بواسیر مفید است .نقره در داروهای چشم جهت روشنائی وتقویت چشم سودمند است .

به نوشته روزنامه روسی “وزگلیاد” نقره فشار خون را بالا می‌برد.

نقره در روایات و احادیث:

نقره و خواص آن
نقره و خواص آن

پیامبر(ص) و امامان معصوم از نقره استفاده می کردند.

 امیر المومنین علی (ع) می فرمایند: به غیر از انگشتری نقره چیز دیگری در دست نکنید.

دكتر احمد علی آقا رفیعی:
“لا تختموا بغیر الفضه فان رسول الله علیه و آله قال” جز انگشتر نقره بدست مكنید زیرا پیامبر فرمود خدا پاك نكند دستی كه در آن انگشتر آهن باشد .

نگهداری از نقره

نقره و خواص آن
نقره و خواص آن

گرچه نقره از نظر شیمیایی در میان فلزات نجیب فلزی بسیار واکنش پذیرتلقی می‌گردد، لکن باید توجه داشت که در مقایسه با سایر عناصر از مرتبه واکنش پذیری قابل ملاحظه‌ای برخوردار نمی‌باشد. این عنصر به آسانی اکسیده شدن آهن اکسیدنمی‌شود، لکن با گوگرد و هیدروژن سولفید واکنش داشته و تشکیل همان تیرگی آشنا رامی‌دهد که در نقره‌هایتان ملاحظه می‌کنید.
برای رفع این نقیصه می‌توان آبکاری نقره را با کمک رودیم انجام داده و از وقوع تیرگی مورد نظر پیشگیری نمود .همچنین با استفاده از کرم یا پولیش نقره می‌توان لایه تیره بسیار نازکی را که نقره در ترکیب با گوگرد بوجود آورده است را از سطح وسیله ی زینتی تان زدوده و آن رامجددا براق نمود. از طرف دیگر این تیرگی را می‌توان از نظر شیمیایی بوسیله حرارت دادن ظرف مورد نظر در محلول رقیقی از کلرید سدیم و کربنات هیدروژن سدیم یا قراردادن قسمت تیره در تماس با فلزی فعالتر مانند آلومینیوم که می‌تواند با گوگردترکیب شود و مجددا فلز را به حالت اولیه برگرداند، از بین برد.

نقره در هوای تمیز تیره نمی شود پس وقتی که نقره سیاه می گردد نشان آنست که در هوا مقداری گوگرد (( سولفور )) وجود دارد.

برای تمیز کردن نقره جات از روش های مختلفی استفاده می شود. انجام برخی از آنها ساده بوده ولی در عین حال بر روی جواهرات تاثیر منفی می گذارد، انجام برخی دیگر نیز به دستگاه ها و تجهیزات خاصی نیاز دارد.

بنا به درخواست مشتریان محترم، 5 روش ساده و کاربردی در منزل را برای تمیز کردن نقره جات بیان می کنیم.

1-استفاده از پارچه نخی
یک پارچه نخی تمیز را انتخاب نموده و آن را بر روی اشیای نقره بکشید. پس از چند بار مالش متوجه تغییر رنگ و تمیز شدن نقره جات خواهید شد.

این ساده ترین روش ممکن است و در اجرای آن حوصله و نظم خاص مورد نیاز است.

2- مایع ظرفشویی :
یک اسکاچ ظرفشویی نرم (بدون سیم) را برداشته و چند قطره مایع ظرفشویی بر روی آن بریزید. سپس نقره را کمی خیس کرده و با اسکاچ آغشته به مایع ظرفشویی، روی آن دست بکشید. (مشابه شستن ظرف و ظروف آشپزخانه!).

بعد از چند دقیقه نقره را توسط آب معمولی شستشو داده و آن را با یک دستمال معمولی خشک نمائید.

3-خمیردندان:
اجازه دهید نقره در آب خیس بخورد.مقداری خمیردندان معمولی حاوی فلوراید را به سطح نقره بمالید.مالیدن خمیردندان را روی سطح نقره تا جایی ادامه دهید که خمیر دندان بعد از مدتی به سیاهی متمایل شود.
اجازه دهید برای 2 دقیقه خمیردندان روی سطح نقره بماند.خمیردندان را با کمی آب از روی سطح نقره پاک کنید.با یک دستمال لطیف نقره را خشک کنید و با مالش بیشتر کاری کنید که نقره برق بزند.اگر هنوز سطح نقره لکه دارد و به درخشندگی لازم نرسیده است کل مراحل را دوباره تکرار کنید.

4- جلاسنج فلزات :
یک پماد جلاسنج تهیه نمائید. مقدار خیلی کمی از آن را بر روی پارچه نخی قرار داده و نقره جات خود را با این دستمال تمیز کنید. پس از تمیز شدن نقره، آن را با آب معمولی بشوئید و خشک کنید.

این روش بهترین نتیجه را ارائه می دهد و در اکثر موارد برای تمیز کردن نقره جات از آن استفاده می شود.

پماد جلاسنج را از ابزار فروشی های سراسر کشور با قیمت های بسیار پایین می توانید تهیه نمائید.

یک پماد جلاسنج معمولی برای ده ها بار استفاده کافی بوده و راندمان بسیار بالایی دارد.

نقره و خواص آن
نقره و خواص آن

5-سس کچاپ:

مقداری سس کچاپ را درون یک ظرف کوچک بریزید.سطح نقره را با سس کچاپ آغشته کنید.اگر سطح نقره دارای برجستگی و فرورفتگی های کوچک و ظریف است، از یک مسواک قدیمی استفاده کنید.قطعه نقره را بشویید و خشک کنید.

– در هرکدام از 5روش بالا، پس از اتمام کار مطمئن شوید که قسمت نگین های جواهرات خود را به طور دقیق و کامل با آب معمولی شستشو داده باشید.

– در هنگام تمیز کردن نقره جات، فشار زیادی به کار وارد نکنید چراکه انجام آن به راحتی صورت می پذیرد.

– تا حد امکان از مایعاتی مانند سرکه / ورنیکا و امثال آن ها استفاده نکنید. چراکه این مایعات تاثیر منفی بر روی نقره و جواهرات به کار رفته در آن می گذارد.

نقره و خواص آن
نقره و خواص آن

نکته ها:
جواهر لوکس:بهترین روش برای جدا کردن راحت تر شمع های آب شده روی بدنه شمع دان نقره،استفاده از آب داغ یا سشوار است.
هنگام شنا در استخر های عمومی جواهرات نقره  تان را همراه نبرید، زیرا کلر موجود در آب می تواند به نقره آسیب بزند.
لکه هایی که به تازگی روی ظروف و وسایل نقره تان ایجاد شده باشند به زردی می زنند و به راحتی نیز پاک می شوند ،اما  رنگ لکه ها که به قهوه ای و سیاه متمایل شود متاسفانه پاک کردن آن سخت می شود.
می توانید به جای استفاده از سس کچاپ از نوشابه “سون آپ” استفاده کنید.
استفاده از محلول های مخصوص شستشوی نقره باید توسط افراد متخصص و در شرایط مناسب انجام شود.
برای سرو کردن مواد غذایی حاوی تخم مرغ یا مایونز از ظروف نقره استفاده نکنید چون موجب ایجاد لک روی سطح نقره می شوند.

برای مشاهده تمامی محصولات نقره اینجا کلیک کنید

5/5 - (1 امتیاز)

2 دیدگاه

  1. من یه انگشتر دارم که با جیوه تماس پیدا کرده و تمیز نمیشه تورو خدا اگه راهی داره زود کمکم کنید

    1. سلام وقت بخیر
      جنس انگشترتون چی هست؟ نگین هم داره؟ اگر نگین داره نوع نگین رو هم بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enamad